Összegyűltek a legjelentősebb hazai üzleti szereplők

2023.11.17. 17:30

A gálaesten a hagyományokhoz igazodva kiosztották a Magyarország legjobb vállalatainak járó díjakat

A hagyományos Figyelő TOP200 Gálát csütörtökön este rendezték meg, és egyebek mellett bemutatkozott a TOP100 Magyar Bor kiadvány is. A megújult formában megjelent magazinban a legjobb hazai borászatok, köztük négy Tolna vármegyei pincészet is szerepel.

Gazsó Rita

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Idén is megrendezték minden év egyik legkiemelkedőbb üzleti eseményét, a Figyelő hagyományos TOP200 Konferenciát és a hozzá kapcsolódó TOP200 Gálát, amelynek a Corinthia Hotel Budapest adott otthont csütörtökön. Magyarország azon kétszáz legnagyobb cége került ismét fókuszba, amelyek az adott évben, előre meghatározott szempontok alapján a legjelentősebb gazdasági eredményeket érték el. 

A TOP200 Konferencia célja, hogy közös gondolkodásra hívja az üzleti döntéshozókat, a gazdaság irányítóit. Ennek megfelelően a nagymúltú exkluzív díjátadó gálán ezúttal is a gazdaság meghatározó személyiségei, nagyvállalatok első számú vezetői, kormánytagok, állami és gazdasági szervezetek döntéshozói, valamint diplomaták és helyi befektetés-ösztönző társaságok első emberei vettek részt.

A TOP200 gálán mutatták be a Figyelő TOP200 legnagyobb cégeit összesítő kiadványt, amelynek idei tematikája az orosz–ukrán háború „árnyékában” elért vállalati növekedés, illetve a 2022-es gazdasági folyamatok voltak. A vállalkozások rangsorát ezúttal is az Opten Informatikai Kft. adataira támaszkodva állította össze a  szerkesztőség.

A Varga Mihály pénzügyminiszter fővédnökségével megrendezett gálaesten a hagyományokhoz igazodva ez alkalommal is kiosztották a Magyarország legjobb vállalatainak járó díjakat, elismerve a legjobbak legjobbjainak teljesítményét. Az Év Vállalata elismerést a MOL Nyrt. kapta, az Év Pénzügyi Vállalkozása elismerést az MBH Bank Nyrt. nyerte el, az Év Innovatív Vállalatának a Zollner Kft-t választották, az OPTEN Stabilitás Díjat a Bonafarm Zrt., a Provident Társadalmi és Hasznossági Díjat a MEDITOP Gyógyszeripari Kft., míg a NÚSZ-KTE Közlekedési Innovációs Díjat a Unitef’83 Zrt. vehette át.

A TOP200 gálán mutatták be a Figyelő Top 100 Magyar Bor kiadványt is, mely idén megújult formában jelent meg, és Magyarország legjobb borait mutatja be a zsűri és a nagyközönség választásai szerint. A kiadványban négy Tolna vármegyei borászat, a Bodri Pincészet, a Takler Borbirtok, a Mészáros Borház és a Vesztergombi pince is szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában