Biztonság

2023.11.19. 14:00

A lopások száma a legtöbb településen csökkent

Ülést tartott a Tolnai járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum. A szakmai eseményen dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes, szekszárdi rendőrkapitány beszélt a szubjektív biztonságérzetet leginkább befolyásoló tényezőkről, a Szekszárdi Rendőrkapitányság területén 2010 óta tapasztalható bűnügyi tendenciákról, a magas felderítési arányról, a közlekedésbiztonságról.

Teol.hu

A tolnaiak biztonságban érzik magukat (képünk illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Kiemelte, hogy immár a csalás is bekerült a 14 kiemelten kezelt bűncselekmény közé, az internetes csalások számának az utóbbi években tapasztalható jelentős növekedése pedig a bűnügyi statisztikákat is érdemben befolyásolja. 

Wiesner Csaba rendőr alezredes, a Tolnai Rendőrőrs parancsnoka a Tolnai járás négy településének bűnügyi statisztikai adatait ismertette részletesen, konkrét számokkal. A járás egészét tekintve összességében 2023 első kilenc hónapjában – az előző év azonos időszakához képest – valamennyire emelkedett a bűncselekmények száma (elsősorban Tolnán), de például Faddon és Bogyiszlón kevesebb volt a regisztrált bűncselekmény.

A lopások száma a legtöbb településen csökkent, a csalásoké viszont nőtt. Fácánkerten romlottak ugyan némileg a mutatók, ezzel együtt ez a falu továbbra is a nyugalom szigete. 

Az őrsparancsnok úgy ítélte meg, hogy a járás területén élők szubjektív biztonságérzete megfelelő. Jelezte, hogy továbbra is eleget fognak tenni a „látható rendőrség” elvárásának, hogy mindig legyen rendőr a közterületeken. 

Bordács József, Fadd polgármestere köszönetét fejezte ki a rendőrségnek azokért a hathatós intézkedésekért, amelyek révén sikerült rendezni a nyár végén kialakult feszült helyzetet a településen, visszaszorítani az agresszív elemeket.

Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere pedig úgy fogalmazott, hogy nem örömteli a bűncselekmények számának némi növekedése, de úgy látja, hogy a tolnaiak továbbra is biztonságban érzik magukat.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában