Összefogás

2023.11.28. 15:45

Béla kutya szobrára gyűjtenek a bajaiak

A bajaiak nem felejtik a város kutyáját, most újra összefogtak, emléket szeretnének állítani a kedvenc ebnek – írta meg a BAON.

Teol.hu

Béla kutya. Fotó: BAON

A bajai Béla kutya több mint 10 éven át 1985 és 1999 között volt a város kutyája, mindenki szerette és gondozta. A rövidszőrű magyar vizsla különleges státuszt élvező kedvence volt Bajának. Béla senkié sem volt, ezért kicsit mindenkié. A szoborállítás ötlete már 1995-ben is felmerült, de akkor félbe maradt a kezdeményezés.  A bajaiak nem felejtették el Béla kutyát.

Dr. Gergelyné dr. Tóth Éva és Körmöczi Edina kezdeményezésére Béla kutyának élethű nagyságú szobrot állítanak az Eötvös utcában. A gyűjtést 2021-ben indították el, de nem volt jó az időzítés a járvány, illetve a háború miatt sem. Ennek ellenére egymillió forint érkezett az elkülönített számlára az adakozóktól, amiért nagyon hálásak a kezdeményezők. 

Múlt héten újabb 1,3 millió forint felajánlást kaptak Preininger Rozália önkormányzati képviselőtől. Körmöczi Edina hangsúlyozta: múlt héten egyeztettek a szobrásszal, 2,5 millió forint lesz a műalkotás. Tehát már csak 300 ezer forint hiányzik. Ami annyit jelent, ha 300 ember 1000 forintot utal, már meg is van. 

A teljes cikket a BAON.hu-n olvashatja el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában