Lenyűgözi a természet szépsége

2023.11.16. 07:30

Czvitkovics Márta vászonra álmodja csodavilágát

Imádom a természetet! A vallomás Czvitkovics Márta festőművésztől származik.

Szeri Árpád

Czvitkovics Márta a szerdán megnyílt kiállításon, festményei társaságában.

Fotó: Mártonfai Dénes

Az alkotónak szerdán kora délután nyílt kiállítása Szekszárdon, a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium könyvtártermében. Visszatérő, szívesen látott vendégként, hiszen korábban már nagy sikerrel bemutatkozott ugyanitt.

Egyébként elismerésre méltó nemzetközi pályafutást is magáénak mondhat, hiszen képeit már Ausztriában, Horvátországban, Kanadában, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban és Romániában is kiállították.

Miután tehát lenyűgözi a természet szépsége, ezt a csodát láttatja műveivel. Ez alkalommal több mint húsz olajfestményt tekinthet meg a közönség. Czvitkovics Márta egyaránt elkalauzolja az érdeklődőt a szekszárdi Prométheusz szoborhoz, Erdélybe, a Fogarasi havasokba, avagy Itáliába, a Garda-tó partjára. Ihletett ecsetvonásai nemcsak megelevenítik, hanem különleges, jellegzetesen egyedi hangulattal is felruházzák a tájat.

A tárlatot Szabó Károly Attila művészeti menedzser ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Kovács Kinga 12. A osztályos tanuló két verssel tette még hangulatosabbá a rendezvényt. A kiállítás december 19-ig, iskola látogatási napokon tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában