Látogatás

2023.11.03. 16:47

Diákok jártak a főispánnál

Az MCC szekszárdi képzési központjának középiskolás programjában részvevő diákokat csütörtökön délután vendégül látta a Tolna Vármegyei Kormányhivatal.

Teol.hu

Dr. Horváth Kálmán főispán részletesen beszélt a fiataloknak a kormányhivatal működéséről (Fotó: M. K.)

Látogatásuknak kettős célja is volt. Ugyanis a Mathias Corvinus Collegium negyed évszázada vállalt feladata a kiemelten tehetséges fiatalok támogatása, tudásuk olyan ismeretekkel gyarapítása, amelyekre a hagyományos iskolai oktatásban nincs idő, lehetőség. S ennek a mostani látogatásnak egyben pályaorientációs célja is volt, hogy megismerve az államigazgatásnak ezt a részét, ha megkedvelik, érdekli őket, a továbbtanuláskor úgy válasszanak főiskolát, egyetemet a gyerekek, hogy majd felnőttként ezen a területen munkálkodhassanak.

A kormányhivatalról, annak felépítéséről, az ott végzett munkáról dr. Horváth Kálmán főispán részletesen beszélt a fiataloknak, megismertetve őket az ott folyó sokoldalú munka részleteivel is. Szólt az utóbbi években végbement változásokról, fejlődésről, amelynek célja, hogy az emberek minél könnyebben, egyszerűbben és a lehető leggyorsabban tudják ügyeiket intézni. Elmondta, a kormányablakokban ügyfélbarát, segítőkész munkatársak dolgoznak, s már rég a múlté a hajdani hivatalok rideg, mogorva hangulata. Beszélt arról is, hogy az informatikai fejlesztések lehetővé tették az elektronikus ügyintézést, így sok esetben már az ügyfeleknek a kormányablakba sem kell bemenni, hanem otthonról, számítógépen intézhetik hivatalos ügyeiket.

A Szekszárdi Járási Hivatal vezetője, dr. Ugodi Andrea pedig elmondta, az évek során milyen változás, fejlődés ment végbe az államigazgatásban, amelynek eredményeként ma a szerteágazó, sok területet érintő intézkedéseket, feladatokat összehangoltan, szakszerűbben tudják elvégezni.

A tájékoztatókat követően a diákok a kormányablakban ismerkedtek meg az ott folyó munkával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában