Karácsony előtt

2023.11.26. 20:14

Egyre többe kerül az előre eltervezett kiköltekezés

Egy friss kutatás szerint a tavalyinál 11 ezer forinttal többet, átlagosan 71 ezer forintot terveznek karácsonykor költeni a magyarok. A vevők tudatosan keresik a kedvezményeket – írta a Sonline.

Teol.hu

Fotó: Bujdos Tibor

– Szerintem a karácsonyi slágertermékek között megtalálható majd a nagy kép­ernyős tv, az okosóra és a laptop, s akinek lehetősége van, a következő hetekben konyhai robotgépet, mosó- vagy szárítógépet vásárol – mondta Jó László, a Kereskedők és Vendéglátósok Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) somogyi elnöke. 

– A játék és a ruházati termékek forgalma minden bizonnyal megugrik, mindenki szeretné meglepni családját, s könnyen elképzelhető, hogy lesznek, akik hitelből oldják meg az ajándékozást. 

A tavalyinál 11 ezer forinttal többet, átlagosan 71 ezer forintot terveznek karácsonykor költeni a magyarok, idén az ajándék ára kevésbé fontos szempont, derült ki egy mobilszolgáltató friss kutatásából. A felmérés szerint az emberek fele már december előtt elkezdi a karácsonyi vásárlást. A vásárlók tudatosan keresik a kedvezményeket, akciókat. A válaszadók átlagosan hat embernek vesznek ajándékot, elsősorban közvetlen családtagjaiknak. 

A kutatás eredményei alapján a magyarok továbbra is leginkább szélesebb családi körben, rokonokkal (49 százalék) vagy szűk családjukkal (43 százalék) ünnepelne.

A teljes cikket ide kattintva találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában