Két év alatt készült el a zebra

2023.11.04. 10:31

Elképzelhető, hogy lesznek további gyalogosátkelőhelyek

A folyamat 2021 tavaszán kezdődött. A zebrát 2023 szeptemberében festették fel. Hosszas, többlépcsős engedélyeztetési eljárás zajlott. Tolnán, a gubóraktárként ismert épületnél lévő gyalogátkelőhelyről van szó.

Wessely Gábor

Elkészült az új gyalogátkelőhely (a szerző fotója)

Az egyik oldalon parkolók találhatók, a másikon élelmiszerüzlet, cukrászda, gyógyszertár, dohánybolt. Tehát igencsak indokolt volt a gyalogosok átkelését megkönnyítő létesítmény elkészítése. Berta Zoltán alpolgármester így összegzi a történteket:

– Egy ilyen közlekedésbiztonsági beruházás nemcsak annyiból áll, hogy felfestik a csíkokat. Előírás a megfelelő megvilágítás, tehát sok esetben új kandelábereket kell kihelyezni, s itt még a kerékpárútnál is szükség volt bizonyos módosításokra. A közlekedők gyorsan elfogadták, megszokták az új zebrát. Az autósok udvariasan átengedik a gyalogosokat.

Ez a feladat tehát kipipálható, de a településvezetők folytatják a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos munkát. Megvizsgálják azokat a helyeket, ahol szükségesnek látszik további gyalogosátkelőhelyek telepítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában