Közlekedés

2023.11.29. 17:40

Figyelem! Tolna vármegyében is előfordulhat ónos eső

Tolna vármegyében is november tizedike óta dolgozik téli üzemben a Magyar Közút. A közel ezerkétszáz kilométernyi hálózaton három mérnökségen keresztül látják el a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, vagyis Szekszárdról, Paksról és Tamásiból. Csütörtöktől ónos eső várható, amely részben érintheti Tolna vármegyét is.

Brunner Mónika

A Magyar Közút felkészítette a munkagépeit a télre. Fotó: MW

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatta lapunkat, hogy a téli üzemben összesen közel száz fő dolgozik Tolnában, ezen kívül huszonnégy hókotró gépet, tizennyolc rakodógépet és öt hómarót tudnak bevetni. A következő napokban is tizenkét órás váltott műszakokban, 0-24 órában fogják ellátni a szükséges téli beavatkozásokat. 

Közleményben tudatták, hogy a meteorológiai előrejelzések alapján november harmincadika csütörtöktől intenzív havazás és tartós ónos eső is várható több vármegyében. A várható ónos eső részben érintheti Tolna vármegyét is, ezért ahol szükséges, ott megelőző síkosságmentesítést végeznek. 

A szélsőséges időjárási viszonyok miatt arra kérik az autósokat, hogy csak azok induljanak útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van és ők is csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel induljanak el.  

Fontos tudniuk, hogy soha ne előzzék meg a hóeltakarító járműveket. Nemcsak a Kresz előírásai miatt, hanem azért, mert biztosak lehetnek benne, hogy a munkagépek mögött tisztább lesz a burkolat, mint előtte. Fontos, hogy a gépektől távolságot is kell tartani. 

Amennyiben havazást tapasztalnak, akkor vezessenek lassabban, figyelmesebben és körültekintőbben. Csak akkor előzzenek, ha azt biztonságosan be is tudják fejezni. 

Csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített, téli gumival felszerelt gépjárművekkel vezessenek. 

Utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről az Útinform honlapján. Ez alapján tervezzék meg utazásukat, ha tehetik, halasszák el utazásukat. 

Induljanak el időben, hamarabb, ne útközben, téliesebb útviszonyok között próbálják meg behozni az esetleges késéseket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában