Bevált a tömegközlekedés átszervezése

2023.11.23. 10:55

Fontos dolgokról hozott érdemi döntést az önkormányzat két bizottsága

Ülést tartott a vármegyeszékhely közgyűlésének pénzügyi, majd a gazdasági és városfejlesztési bizottsága szerdán.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

A Máté Péter elnök vezette pénzügyi bizottsági ülésen arról döntöttek többek között, hogy a városi intézmények és önkormányzat hivatalának dolgozói, így felhasználva a létszámhiány okán megmaradt bért, karácsony előtt pénzjutalmat kapjanak. Az ülésen beszámoló hangzott el a városi tömegközlekedés helyzetéről, s bebizonyosodott, hogy az átszervezés jó döntés volt.

Azóta kevesebbet mennek a buszok, de azokon többen utaznak. Erre abból lehet következtetni, hogy miközben negyedére csökkentették a jegyek árát, a 75 százalékos csökkentés ellenére a bevétel csak ötven százalékkal lett kevesebb. A beérkezett lakossági igényeket, jelzéseket megvizsgálva, figyelembe véve pedig a menetrend további módosítását tervezik. A Bomba Gábor vezette gazdasági és városfejlesztési bizottság ülésén döntés született, hogy december negyedikéig el kell készíteni a Szent László utcánál a sávszélesítést, és így ott két balra kanyarodó sáv lesz.

Szerepelt a napirenden az Arany János utca 4. szám alatti áruház körüli járdafelújítás, de mert a feltett kérdésekre a beruházó eddig nem válaszolt, arról későbbi ülésen tárgyalnak. Tárgyaltak a képviselők a reklám rendszergazda feladatok ellátásáról, ugyanis a jelenlegi szerződés lejárt. A döntés az, hogy ezt a feladatot a jövőben se az önkormányzat alkalmazottja végezze, így nem vesznek fel új dolgozót, hanem pályázatot hirdetnek. Készülve a későbbi TOP plusz pályázatra, arról is döntöttek, készüljön terv, hogy, ha pénzt kap a város, mely óvodákban végezzenek korszerűsítést, felújítást.

Az óvodákkal kapcsolatban a pénzügyi bizottság ülésén is született egy döntés, miszerint szeptembertől két óvodába már nem vesznek fel gyerekeket. Ezt az indokolja, hogy a központi költségvetés huszonöt gyermekből álló csoportok gondozását finanszírozza, a városban viszont több, ennél kisebb csoport van, így több gondozónak, óvópedagógusnak kell dolgoznia. Ezért jövő ősztől a Bajcsy Zsilinszky utcai és a Szent-Györgyi Albert  utcai óvodát bezárják, viszont megnyílik a Szőlőhegyi óvoda, ahol fogadnak gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában