Pályaválasztási Roadshow

2023.11.09. 18:00

Játékosan csináltak kedvet a szakmákhoz

A dunaföldvári vár udvarán állomásozott szerdán a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolákat bemutató Pályaválasztási Roadshow.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: TMSZC

A házigazda most a Magyar László Szakképző Iskola volt. Az intézmény nagy hangsúlyt helyezett a látogatók megvendégelésére, nem véletlenül, hiszen az egyik oktatott ágazat a Turizmus-vendéglátás. Ennek köszönhetően sok-sok finomságot, a cukrász és a szakács szakma remekeit lehetett megkóstolni pincér tanulók közreműködésével.

A másik oktatott ágazatból, a Gépészetből hegesztő-szimulátorral adtak ízelítőt. A vendéglátók a helyi általános iskolával együttműködve egy kis játékot is szerveztek. Bevitték az iskola falai közé, a tantermekbe, tanműhelyekbe a gyerekeket, mindenhol egy-egy feladat várta őket, így szórakoztató formában még többet tudhattak meg az iskoláról, az oktatott szakmákról.

A roadshow részeként most is bemutatkozott a szakképzési centrumhoz tartozó további hét szakképző intézmény, és sok élmény várta a továbbtanulás előtt álló gyerekeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában