Teol.hu podcast

2023.11.19. 19:00

Komoly matematikai esélye van az országos sikerre

Oktatás kategóriában országos Prima-díjat kap dr. Katz Sándor, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban 45 évig tanító kiváló matematika-fizika szakos pedagógus.

Vizin Balázs
Dr. Katz Sándor volt podcast adásunk vendége
Fotó: Vizin B.

Az elismerést december 1-jén veszi át Budapesten. Ekkor derül ki, hogy a kategória három Prima-díjasa közül ki lesz Prima Primissima, illetve hogy ki lesz a közönségdíjas.

Dr. Katz Sándorra az alábbi telefonszámra indított SMS-sel lehet szavazatokat leadni november 29-ig: +36-70-707-7000. A kódszáma 15.

Az országos kitüntetés kapcsán beszélgettünk vele legutóbbi podcast-adásunkban. Elmondta, hogy már gyermekként foglalkoztatta a matematika. Ennek megfelelően a paksi Vak Bottyán Gimnáziumban letett érettségi vizsgáját követően a szegedi József Attila Tudományegyetemen folytatta tanulmányait, ahol matematika-fizika szakos pedagógusként diplomázott.

1973-ban került a bonyhádi gimnáziumba, ahol 2017-ig tanított, ez idő alatt megannyi sikert elkönyvelve. Örömmel idézte fel a beszélgetés során, hogy több mint száz alkalommal végzett diákja országos vagy nemzetközi versenyen az első tízben.

Mint ahogy azt is megosztotta velünk, hogy két tanítványa a Magyar Tudományos Akadémia legfiatalabb rendes és levelező tagja lett: dr. Nusser Zoltán Széchenyi-díjas magyar állatorvos, biológus, neurobiológus.

A másik pedig ifjabb dr. Katz Sándor fizikus. Szakmai pályája mellett családjára a legbüszkébb. Felesége, Éva ugyancsak matematika szakos tanár.

Két gyermekük született, Sándor és Gergely. A beszélgetés során a legutóbbi bolgár-magyar válogatott futball mérkőzést is „elemeztük” matematikai megközelítésből. Ez is kiderül a podcast adásból, tartsanak velünk!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában