Pályaválasztás

2023.11.07. 16:14

Különböző szakmák sajátosságaiból kaptak ízelítőt

Pakson folytatódott kedden a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum Pályaválasztási Roadshow-ja.

Révészné Hanol Erzsébet

A diákok festhettek, flóderezhettek, kipróbálhatták, hogyan lehet létrával lépegetni, de kőműves és faipari szakmákból is ízelítőt kaptak (Fotó: M. Gy.)

A paksi Atomtéren várták a továbbtanulás előtt álló általános iskolás korú diákokat és szüleiket, hogy közelebbről is megismerhessék a centrum iskolái által kínált a szakmákat. A főszereplő minden helyszínen az adott városban működő intézmény, így Paks esetében az I. István Szakképző Iskola kapta a legnagyobb teret.

Érdekes interaktív szakmai bemutatókkal készültek az érdeklődők számára, akik többek között festhettek, flóderezhettek, kipróbálhatták, hogyan lehet létrával lépegetni, de kőműves és faipari szakmákból is ízelítőt kaptak. Ám a gyakorlati bemutatók mellett más módon is belekóstolhattak a szakmákba a diákok. Szó szerint, ugyanis mézeskalácsból sütöttek ki számukra különböző szerszámokat, eszközöket.

A Centrumhoz tartozó további hét iskola is érdekes lehetőségeket biztosított. Lehetett például szimulátorral hegeszteni, vagy éppen lézerfegyverrel célba lőni. 

Szerdán Dunaföldváron, csütörtökön Bonyhádon folytatódik a program, majd pénteken Szekszárdon zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában