Bonyhádi Járásbíróság

2023.11.16. 17:38

Magára is költött a társasházak pénzéből

Az általa képviselt társasházak üzemeltetési számlájáról felvett pénzt csak részben költötte el számlával igazolható módon a közös képviselő, annak egy részét saját céljaira fordította. Sikkasztás miatt felelt a bíróságon.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult büntetőeljárás egy nő ellen. Az ügyben a csütörtöki előkészítő ülésen ítéletet hirdetett a Bonyhádi Járásbíróság. Dr. Kiss Annamária sajtótitkár elmondta, hogy a vádlott társasházak közös képviseletét látta el Bonyhádon.

A társasházak üzemeltetési számlájáról 2016. és 2021. között több részletben vett fel készpénzt, melynek egy részét számlával igazolható módon a társasházak működési költségeinek kifizetésére fordította, valamint a tiszteletdíját fedezte belőle. A fennmaradó összegekkel ugyanakkor nem számolt el, azt a saját céljaira elköltötte. A vádlott által okozott kár a hat bonyhádi társasház esetében összesen 8 millió 420 ezer 288 forint.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlottat 5 rendeli sikkasztás bűntettében és 1 rendbeli sikkasztás vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt halmazati büntetésül 2 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. A járásbíróság emellett polgári jogi igény megfizetésére is kötelezte a vádlottat, az általa okozott kár összegében.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője az ítéletet tudomásul vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában