Jogász Egylet

2023.11.12. 11:27

Megvitatták a halálbüntetés kérdését és újborokat is kóstoltak

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából színes programokat tartott a Magyar Jogász Egylet Tolna Megyei Szervezete együttműködésben a Tolna Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesülettel, a Tárkány Szücs Ernő Jogi Kultúrtörténeti és Jogi Néprajzi Kutatócsoporttal és az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsággal a Hotel Merops Mészárosban november 10-én, pénteken.

Farkas Eszter

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A jogi kultúrtörténeti és jogi néprajzi kuriózumok között a résztvevők Tárkány Szücs Ernő-díjas kiválóságokat hallgathattak meg: Professzor Dr. Mezey Barna egyetemi tanár: A halálbüntetés kérdése a reformkorban című előadását betegség miatt online tartotta meg, majd Szabó Ernő történész: Az élő jog holt emlékei – a római síremlékek jogi szimbólumairól szóló bemutatója következett, végül pedig Dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető egyetemi tanár: A magyar nyelvű jogi tudományos ismeretterjesztés egyik első erdélyi emlékét mutatta be, 1800-ból Cserei Farkas: A magyar és székely asszonyok törvényét. 

A szakmai programot követően Márton-nap tiszteletére újborokkal valamint libából készült menüsorral várták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában