Felújítás

2023.11.04. 07:00

Ötödannyiba kerültek a siófoki autópálya aszfaltjából készült hőgyészi utak

A siófoki autópálya javítási munkálatai során felmart aszfaltból építették a hőgyészi utakat. Siófoki part melletti útból is érkezett aszfalt Hőgyészre. Máté Szabolcs polgármester lapunknak elmondta, hogy az aszfaltozás így ötödannyiba került, mintha rendes aszfaltból készítették volna. Természetesen a minőség sem olyan, de az önkormányzat költségvetésébe ez fért bele.

Brunner Mónika

A siófoki autópálya aszfaltjából épült hőgyészi utak ötödannyiba kerültek (fotó: Facebook)

Mint arról korábban beszámoltunk, elkészült Hőgyészen az Ifjúság utca egy szakasza a siófoki autópálya építésen felmart aszfaltból. Az Ifjúság utca ezen része korábban sima köves út volt, ahol gyakran keletkeztek kátyúk, itt mintegy száz métert aszfaltoztak. A siófoki aszfaltból a József Attila utcát összekötötték a Rózsa és a Rózsafa utcával, valamint a helyi ABC előtti területet is kiegyenlítették összesen közel négyszáz méter hosszban. Az utak ötödannyiba kerültek, mintha rendes aszfaltból készültek volna. 

– A siófoki autópályáról és siófoki part melletti útból is érkezett felmart aszfalt, amit apróra ledaráltak, Hőgyészre hoztak, leterítették, kicsit kézimunkával elegyengették, majd úthengerrel tömörítették. A munkákkal két nap alatt végeztek. A lakosok még aznap este használatba vették az új leaszfaltozott területeteket – tájékoztatta lapunkat Máté Szabolcs polgármester, hozzátéve, hogy a friss aszfaltból és a felmart aszfaltból készült utak közti különbség, hogy a felmart aszfalt darabosabb. 

Az előzményekről elmondta, hogy sürgető feladat volt számukra ezen utak rendbetétele, mivel több lakó is jelezte a problémákat, így mikor megkapták az árajánlatot a siófoki mart aszfaltról és az útkészítési díjszabásról, összességében az döntött, hogy ötödannyiba került, mint egy átlagos aszfaltos út elkészíttetése. 

– Megnéztük az önkormányzat költségvetését, és ez a kiadás még belefért – tette hozzá Máté Szabolcs polgármester. Elmondta, hogy lenne még lehetőségük mart aszfalthoz jutni Siófokról, ám anyagiakban többet már nem tudnak vállalni. Ismertette, hogy az önkormányzat eddigi visszajelzései alapján a hőgyésziek elégedettek az új utakkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában