Készpénzfelvétel

2023.11.15. 12:00

Új bankautomatát ünnepelnek a decsiek

A Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) befizetős készpénzautomatájának ünnepélyes átadását tartották Decsen, a Faluház előtti téren november tizennegyedikén kedden délelőtt.

Brunner Mónika

Ünnepélyes átadás az új bankautomatánál Decsen (Beküldött fotó)

A készpénzbefizető funkcióval is rendelkező bankautomata ünnepélyes átadásának fontosságát hangsúlyozta lapunknak Heberling Tibor, Decs polgármestere, és ismertette az előzményeket. A négyezerkétszáz lakosú Decsen hosszú ideig Takarékbank iroda működött, amely múlt karácsony előtt bezárt. 

– Ez óriási problémát okozott a településen. Egy másik bank készpénzautomatája maradt csak Decsen, ami mindig hamar kiürült, kevésnek bizonyult. Az idősek, akik utaláson keresztül kapták nyugdíjaikat, kénytelenek voltak Szekszárdra vagy Bátaszékre járni, hogy a nyugdíjukhoz jussanak. Közülük voltak, akik nem vállalták az utazással járó kellemetlenségeket, és nyugdíjaik postai kézbesítését kérték – mondta lapunknak Heberling Tibor, és arra is kitért, hogy a vállalkozókat is nehéz helyzetbe kerültek, nekik is például sokszor Szekszárdra kellett utazniuk az ügyintézéshez. 

– Ez a helyzet óriási szívendöfés volt Decsnek – tette hozzá a polgármester. 

Elmondta, hogy a K&H bankautomatát már az ünnepélyes átadás előtt, múlt hét csütörtökön beüzemelték. A településre hozatalát hosszabb, fél éves munkafolyamat előzte meg. A bank munkatársai észrevették az üzleti rést, és ajánlattal keresték meg a decsi önkormányzatot: ha tudnak több tucat banki ügyfelet szerezni, akkor behozzák bankautomatájukat a településükre. 

Ez az igény teljesült, a bank ügyfeleinek számát azóta is bővítik, a bankautomatát a Faluház helyiségében, a bejáratnál helyezték el. A bank munkatársai rendszeresen kitelepülnek a faluba, jelenlétükről előre tájékoztatják a lakosságot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában