Derékba tört szökőkút

2023.11.02. 11:53

Vandálok garázdálkodtak Döbröközön

Duhaj személyek próbálgatták erejüket vélhetően csütörtökön kora hajnalban Döbröközön.

Szeri Árpád
Farkas Edit a derékba tört szökőkút mellett
Forrás: Beküldött kép

A baj csak az, hogy a községet szépítő műtárgyakon. Romboló hajlamaikat a templom körüli fő téren élték ki, pusztítást hagyva maguk után. A szomorú mérleget Farkas Edit, a település polgármestere vonta meg.

– A templomot körbefogó, mintegy másfél méter magas kő lábazat tetejéről ismeretlen személyek leborogatták a virágokat tartalmazó beton ládákat – kezdte a felsorolást. – Ezek a nagy méretű beton ágyások most oldalukra dőlve hevernek a térköves járdán. Az ugyancsak a téren található szökőkutat pedig derékba törték.

Ez a látványos műtárgy Döbrököz egyik ékessége volt, itt nyitottuk meg számos rendezvényünket, emellett sok esküvői fotózás is itt zajlott. Nyolc éve adtuk át rendeltetésének, akkor félmillió forintba került, azóta ennek többszöröse lett az értéke. Egyelőre nem tudom, hogy miként és miből hozzuk majd rendbe.

A polgármester hozzátette, hogy vannak ugyan kamerák ezen a részen, sőt, az eszközök fel is vettek valamilyen mozgást, úgy tűnik, négy-öt tagú társaságot, de a személyeket egyelőre nem sikerült beazonosítani. A rombolás idején sötét volt, a község kénytelen a közvilágítással is takarékoskodni.

– A rendőrségen a feljelentést megtettük, jönnek a hatóság képviselői és megkezdik a nyomozást – adott tájékoztatást a követendő eljárásról Farkas Edit. – Reméljük, kiderül, hogy kik voltak a tettesek. De ha így is lesz, és remélem igen, a keserű szájíz akkor is megmarad. Hiszen azzal szembesülhettünk, hogy akadnak olyanok, akiknek abban telik örömük, hogy pillanatok alatt szó szerint romba döntsék elkötelezett faluszépítő munkánkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában