Vajdasági Magyar Szövetség

2023.12.19. 16:23

A választási eredményeket értékelték

Teol.hu
Potápi Árpád János és dr. Pásztor Bálint
Forrás: Facebook

Óriási sikert aratott a vasárnapi szerbiai választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség - VMSZ, amely a Kárpát-medence legsikeresebb külhoni pártjává nőtte ki magát. A választási eredményeket értékeltük ma a Nemzetpolitikai Kutatóintézet (NPKI) rendezvényén Dr. Pásztor Bálinttal, a VMSZ megbízott elnökével.

A pártnak nagyon nehéz helyzetben kellett helytállni, hiszen Pásztor István elnök halálával a magyarság elveszítette egyik legkarizmatikusabb politikusát. Azonban ez még inkább megerősítette a magyar közösséget, hiszen Pásztor István emléke miatt is helyt kellett állni.

A VMSZ politikusai és önkéntesei minden lehetséges kampányeszközzel éltek, és gyakorlatilag minden magyar embert el tudtak érni, így végül az eddigi pozíciókat újra megszerezve tudja képviselni VMSZ a vajdasági magyarságot.

A győzelemhez még egyszer gratulálunk Pásztor Bálint elnök úrnak és a VMSZ valamennyi tagjának! – írja Facebook oldalán Potápi Árpád János, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában