Felkészülés

2023.12.03. 19:16

Adventi fény világít sok helyen a tereken

Kigyúlt az első gyertya a Szekszárdi Advent vasárnapi rendezvényén. A Garay téren tartott ünnepi eseményt megelőzte a délután három órakor ugyanitt kezdődő kézműves foglalkozás.

Szeri Árpád

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere gyújtotta meg az első gyertyát (Fotó: Makovics Kornél)

Ennek keretében az erre kedvet érző gyermekek – illetve őket kísérő szüleik – egyebek mellett Mikulást, rénszarvast és hóembert készíthettek. Ezután a szekszárdi Holló Együttes adott Mikulásváró, a közelgő ünnepet idő, hangulatos koncertet.

Az első adventi gyertyát – köszöntőjével, jó kívánságainak közreadásával, a szeretet, az együttlét, a jó cselekedet fontosságának hangsúlyozásával – Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere gyújtotta meg. Egyházi áldást Fodor Péter baptista lelkipásztor mondott.

A lélekemelő percek után Singh Viki énekes műsorának tapsolhatott a közönség. Az adventi rendezvény – már a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében – Geszti Péter Vabadaba című koncert-estjével zárult.

Gyurkovics János ünnepi beszéde

Kedves Szekszárdiak, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében szeretettel köszöntöm Önöket advent első vasárnapján, amikor is megkezdődik a karácsonyt megelőző várakozás és a meghitt ünnepekre való lelki felkészülés időszaka.

Városunk szeretne hozzájárulni az ünnepi időszak hangulatának, varázsának megteremtéséhez, ezért ebben az évben is igen gazdag kulturális kínálattal, adventi vásárral és műsorokkal várja a családokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A Babits Mihály Kulturális Központ szervezésében az adventi időszak alatt minden nap érdekes és feltöltődést kínáló programokkal várjuk Önöket a Garay téren, a Kulturális Központ épületében és a Művészetek Házában. A programszervezéshez a korábbi évek hagyományaihoz híven csatlakozott a Mentálhigiénés Műhely és több civil szervezet is, a gyerekeknek pedig sok-sok meglepetésben lehet részük, többek között a Mikulás is érkezik majd Szekszárdra.

Fontos számunkra, hogy ezeken az ünnepeken, városi rendezvényeken felléphessenek a szekszárdi zenekarok, művészeti együttesek, kulturális csoportok, az iskoláink, óvodáink gyermekcsoportjai, ezzel is bemutatva Szekszárd kulturális gazdagságát és értékeit. Köszönöm a szervező Babits Mihály Kulturális Központnak, hogy erre is külön ügyelt, hiszen mindannyiunk öröme látni tehetséges fiataljaink, gyermekeink fellépéseit, műsorait. 
Köszönöm a szekszárdi egyházak vezetőinek, lelkészeinek, hogy az advent vasárnapján áldást mondanak városunk főterén és segítik lelki készülődésünket a szent ünnepre, melyet békességben, boldogságban tölthetnek a családok szeretteik körében.

Kérem, gondoljunk ebben az időszakban még többet az elesettekre, nehéz helyzetben élő embertársainkra, a magánnyal küszködő idősekre és egyedülállókra és segítsük őket lehetőségeink szerint, vagy akár csak egy-egy mosollyal, jó szóval, jócselekedettel. A szeretet ünnep mindenkié és újra összekovácsolhat bennünket, begyógyíthatja sebeinket, bajainkat.
Kedves szekszárdiak, szeretettel bíztatom Önöket, hogy vegyenek részt az adventi időszak gazdag és színvonalas programkínálatában, koccintsanak egymás egészségére egy-egy pohár forralt borral, hozzák el családtagjaikat, gyermekeiket a műsorokra és töltsük szeretetben, békességben az előttünk álló adventi heteket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában