Együttműködés

2023.12.27. 14:30

Bonyhád polgármestere is gratulált a leköszönő városvezetőnek

A bonyhádi delegációt vezető Filóné Ferencz Ibolya polgármester és Köhlerné Koch Ilona, a német önkormányzat elnöke is köszöntötte Németországban, Wernauban Armin Elbl-et, aki 16 év városvezetői munka után leköszönt a település éléről.

Vizin Balázs

Filóné Ferencz Ibolya polgármester is köszöntötte a leköszönő polgármestert (Beküldött fotó)

A napokban zajlott eseményen 600 meghívott vendég vett részt a wernaui konferenciaközpontban, ahol Filóné Ferencz Ibolya köszöntőjében elismerően szólt polgármester kollégája tevékenységéről, a két város jó kapcsolatának elmélyítése érdekében tett erőfeszítéseiről. Ezt példázza az is, hogy a 16 év során mintegy 20 alkalommal találkoztak a Baden-Württemberg tartományban lévő településen, vagy a Völgység fővárosában és kölcsönös módon igyekeztek segíteni egymásnak. 

Ezúttal sem érkezett üres kézzel Filóné Ferencz Ibolya: bonyhádi épületeket ábrázoló, Stekly Zsuzsa tűzzománcműves keze munkáját dicsérő képet vitt ajándékba. A Kränzlein Néptánc Egyesület fiataljai pedig kiváló táncokkal rukkoltak elő. Jövőre esedékes a két település együttműködésének 35. évfordulója, amely jubileumot méltó módon szeretnének megünnepelni a bonyhádi Tarka Fesztiválon és a Sommerfesten. Bonyhád elsőként Wernauval írt alá partnervárosi szerződést 1989-ben. A jelenleg is közel 13.000 lelket számláló város Stuttgart közelében helyezkedik el. A település 1968-ban kapta meg a városi rangot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában