2023.12.19. 16:00
Döntős a Balassa kórház élelmezési osztályának csapata – podcast
A fenntartható közétkeztetés jegyében rendezte meg a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyt. Az idei immár a kilencedik országos megmérettetés. A csapat vezetője, Elekes Beáta mesélt podcastünkben az elődöntő izgalmairól.
Elekes Beáta mesélt podcastünkben az elődöntő izgalmairól
Forrás: TEOL
A verseny fő célja a közétkeztetés népszerűsítése, a fenntarthatóság támogatása, valamint iránymutatás a közétkeztetés fejlesztéséhez. Minden alkalommal egy fő téma köré szervezik a megmérettetés alap feladatát, 2023-ban a húsmentes ételekre fókuszáltak.
A négy fős csapatok feladata egy három fogásos, húsmentes, felnőtt menü elkészítése volt, négy óra alatt, nettó 850 forint/fő nyersanyagköltségből.
A Balassa János Kórház élelmezési osztályának Balassa Team-je, idén már harmadik alkalommal állt rajthoz a nívós, 17 csapatos, elődöntős mezőnyben és ebben az évben ötödikként tovább is jutott a döntőbe, mely 2024 márciusában lesz.
A csapat vezetője, Elekes Beáta mesélt az elődöntő izgalmairól.