Visszatekintés – október II.

2023.12.30. 18:24

Elismerések, díjak, ünnepségek

Ünnepi alkalmak sora Tolna vármegye egyik legrangosabb eseménye a VOSZ Tolna Vármegyei Prima Díjátadó Gála, amelyet idén tizennyolcadik alkalommal rendeztek meg Szekszárdon, a Babits kulturális központban.

Révészné Hanol Erzsébet

A VOSZ Tolna Vármegyei Prima Díjátadó Gálán átadták a vármegyei Prima díjakat és köszöntötték az év vállalkozóit is. Fotó: Mártonfai Dénes

Amellett, hogy átadták a vármegyei Prima díjakat, az év vállalkozóit is köszöntötték az esten.

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház szintén októberben ünnepelte névadóját. A hagyományos Balassa-napon szakmai előadások hangzottak el, illetve díjak átadásával ismerték el a kiváló dolgozókat.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitöréséről vármegyeszerte megemlékeztek. Pakson ezen a napon adták át a Pro Urbe Emlékérmeket. Az idei díjazottak Bosnyák Zoltánné és dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna. Faddon nemzeti ünnepünkön a sportcsarnok névadóját is megtartották. A létesítmény azóta Tóth Ferenc nevét viseli. A település szülötte, egykori polgármestere, országgyűlési képviselő, kormánymegbízott a sport elkötelezett híve volt.

Október 23-hoz kapcsolódik, hogy a Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozatával ismerték el dr. Szilák Mihályt, a Tolnai Polgárőrség alapító elnökét, valamint Tóth Istvánt, Bogyiszló polgármesterét, aki harminc éve áll a település élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában