Visszatekintés – március II.

2023.12.23. 13:00

Eltűnt kisfiú, belvárosi csatazaj és négyes ikrek egy hónap alatt

Egy tolna-mözsi kisfiúért izgult szinte mindenki márciusban. A 6 éves Nyári Gergő egy óvatlan pillanatban megszökött otthonról, több százan fogtak össze, hogy megtalálják. Nemzeti ünnepünkön több Tolna vármegyei is elismerésben részesült, de négyes bárányikrekről és folyóból előkerülő rozsdás pisztolyról is írtunk. Egy mozgalmas hónap összefoglalója következik.

Révészné Hanol Erzsébet

Dunaföldvár központi fáját 7020 tojással díszítik (Beküldött fotó)

Március egyik legfelkavaróbb eseménye egy 6 éves kisfiú eltűnése volt. A tolna-mözsi Nyári Gergő az idő alatt indult útnak, míg édesapja az udvaron a játékokat pakolta.

Pakson Tisztes Polgár címmel ismerték el az arra érdemeseket március 15-én. A díjban Győrffy József festőművész és Kovács Mihály, a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete főpohárnoka részesült. 

Dunaföldváron a várossá avatás 34. évfordulója alkalmából rendezett város napi gálán adták át az önkormányzati elismeréseket. Majd nem sokkal később arról is beszámolhattunk, hogy a húsvéti ünnepekre készülve ismét díszbe borult a település egyik központi, terebélyes fája, amelyre – a város irányítószámához híven – 7020 tojást akasztottak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában