Szóljon hangosan az ének

2023.12.13. 18:36

Éneklésre bírták a fogvatartottakat a börtönben

A börtönben adott karácsonyi koncertet a szekszárdi Liszt Ferenc Pedagógus Kórus.

Révészné Hanol Erzsébet

Beküldött fotó.

Karácsonyi koncertet adott a börtönben, vagyis a Tolna Vármegyei Büntetés-végrehajtó Intézetben a szekszárdi Liszt Ferenc Pedagógus Kórus a héten. Nyárai Miklósné, a szervezet elnöke elmondta, hogy az egyik kórustársuk javasolta, hogy szebbé tehetnék így a fogvatartottak ünnepét. Az intézet részéről örömmel vették a megkeresést, mivel fontosnak tartják, hogy az év végi időszakban egy kis ünnepi hangulatot csempésszenek a börtön falain belülre.

A büntetésüket töltőkben ezekben a napokban különösen felerősödhet a család hiányának érzése, az intézet vezetése ezért törekszik rá, hogy egy kissé megtörjék a mindennapok szigorú monotonitását és némi meghittséggel elősegítsék a fogvatartottak stabilitásának megőrzését, amely hosszú távon pozitívan hat a magatartásukra is.

A Liszt Ferenc Pedagógus Kórus Ágoston Mária karnagy vezetésével változatos repertoárral, több fajta műfajjal készült a rendhagyó fellépésre. Felcsendült egyebek mellett Palestrina egyik szerzeménye, egy dél-amerikai karácsonyi dal, és zárásként Leonard Cohen Hallelujah című örökbecsűje, amelyet a fogvatartottak együtt énekeltek a kórustagjaival.

Az énekegyüttes nyitott további fellépésekre is a bv. intézetben, akár más egyházi, akár nemzeti ünnep alkalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában