Politika

2023.12.04. 11:02

Európai parlamenti képviselő járt Dunaföldváron

Győri Enikő, európai parlamenti képviselő vendégeskedett Dunaföldváron december elsején, a találkozónak a Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár adott otthont. Tavasz végén, nyár elején egy Tolna vármegyei csapatot látott vendégül Győri Enikő Brüsszelben, ennek a találkozónak a viszonzását tartották meg pénteken este – írta meg a Part Oldalak.

Gazsó Rita

Fotó: part-oldalak.hu

A dunaföldvári portál szerint akkor nem csak magát a várost fedezhették fel a „küldöttek”, de egy plenáris ülésre is ellátogathattak, belekóstolva abba, hogyan is zajlik kint a politika. Ennek kapcsán Lipták Tamás képviselő akkor a Part Oldalaknak azt mondta, szerették volna visszahívni Győri Enikőt, hogy a dunaföldváriak is első kézből értesülhessenek arról, milyen munka folyik Brüsszelben. Fél évvel az európai parlamenti választások előtt, most kerülhetett rá sor, hogy minden érdeklődő tájékozódhasson, érdeklődhessen, kérdezhessen.

A találkozón a megjelentek brüsszeli munkájáról, az Európa Parlament működéséről, világáról kérdezték a képviselő asszonyt, aki sok, az átlagember számára újdonságnak számító információt, érdekességet osztott meg a hallgatósággal. Az est folyamán a nemzeti konzultációban is tárgyalt kérdések is előkerültek, hiszen az előadó is úgy véli, hogy fontos a megfelelő kommunikáció, mindig várják a kérdéseket és a visszajelzéseket.

A meghívott előadó, Győri Enikő a Fidesz-KDNP tagja, közgazdász, diplomata, 2010-2014-ig a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára volt, később római és madridi nagykövet, jelenleg az Európai Parlamentben a Gazdasági és Monetáris Bizottság és az Andok Közösség országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában