Szakmai nap az évfordulón

2023.12.02. 15:52

Fülöp Attila államtitkár emelte a Galagonya ünnepének fényét

A Galagonya Integrált Szociális Intézmény rendezte a Szociális Szakápolási Központ Pincehely szakmai napját és egyben a Szent Orsolya Kórház megalapításának hetvenedik évfordulója megünneplését a pincehelyi Művelődési Házban szerdán. A Galagonya intézmény a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna Vármegyei Kirendeltségéhez tartozik.

Brunner Mónika

Galagonya Integrált Szociális Intézmény bejárata. (Beküldött kép)

Az intézmény portálunkat tájékoztatta, hogy az időtlenség és a szakma elkötelezettsége fonódott össze a jeles rendezvényen.

„Ez egy kivételes ünnepség volt, amelyben összekapcsolódott a múlt emlékezete és a jelen szakmai tapasztalata. A rendezvény rangját emelte Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár jelenléte, aki a krónikus osztályok idős betegeinek szakápolási központok általi átvételét méltatta. Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója pedig az intézmény több évtizeden átívelő történetét és valamennyi szerepben betöltött fontosságát emelte ki" – szerepel tájékoztatásukban.

Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója. (Beküldött kép)

A Galagonya intézmény azt is ismertette, hogy a program során ünnepélyes köszöntések, az otthon megáldása, emlékezetes, a gondozottak, lakók által előadott műsor, svédasztalos vendégfogadás és gondolatokban gazdag szakmai előadások várták a résztvevőket. Az összejövetel nem csupán az ünnepi pillanatokat és a megemlékezést szolgálta, hanem hangsúlyozta szociális gondoskodás, mint emberközpontú szakma fontosságát a mindennapjainkban is.

A rendezvény alkalom volt arra is, hogy a szakma együtt tekintsen vissza és előre, továbbá megemlékezzen és tanuljon egy olyan közösségben, ahol az emberi méltóság és a szakmai fejlődés magas szinten kéz a kézben járnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában