Továbbtanulás

2023.12.05. 14:00

Gazdag program, remek kínálat várta az érdeklődőket a PTE szekszárdi karán

Nyílt nap volt kedden a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán. Több mint százan, középiskolás diákok, néhányan szüleikkel, illetve náluk idősebb fiatalok vettek részt a bemutatókon. Utóbbiak mesterszakon folytathatják a tanulást, illetve szakoktató végzettséget szerezhetnek.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

Fotó: Makovics Kornel

A bejáratnál, a folyosón egy kiállítás volt az egyetem és a szekszárdi kar történetéről, a campus aulájában pedig dr. Zádori Iván dékán helyettes köszöntötte résztvevőket, elmondta, várják az egyetemre a tovább tanulni szándékozó diákokat. Azoknak, akik eljöttek erre a nyílt napra, lehetőségük volt arra, hogy az ott folyó képzésekkel kapcsolatos információkat megszerezzék, benyomásokat kapjanak arról, hogy milyen ez az egyetem, milyenek az oktatók, s megismerkedhetnek a hallgatókkal is, akik közreműködnek a tájékoztatókban. Elhangzott ismertető az új felvételi eljárásról, az intézményben szerezhető pontokról, s az érdeklődőket várták az egyetem gyakorlóiskolájában is, ahol testnevelés és anyanyelv órán vehettek részt, közben megnézhették a kollégiumot is.

A nyílt nap szándéka az volt, hogy mindegyik szakot népszerűsítsék, ám mert a kar hallgatóinak jelentős része a pedagógusképzéshez kötődik, az óvó, a tanító, a gyógypedagógus, csecsemő és kisgyermek nevelő szakra várják a legtöbb jelentkezőt. Nekik szólt a meseműhely interaktív bemutatója, ahol Czirják Erika meseíró, fejlesztőpedagógus bizonyította, hogy a mesélés tudománya nem varázslat. 

Cél, hogy az egyetemről kikerült diákok logikusan gondolkodjanak

Az Universitas Galériában Varga Rita művésztanár tartott múzeumpedagógiai foglalkozást, az aulában megismerték azokat a játékokat, amelyeket az egyetemen készítettek, s amelyek célja, hogy úgy megszerettessék a matematikát, hogy a diák akarjon matematikát tanulni, sőt amikor kikerül az iskolából, használja azt a gondolkodásmódot, amellyel mindenütt, ahol logikusan kell gondolkodni, eredményt tud majd elérni. 

Kindl Gábor, a kar támogatásával működő, Forgass a Földért nemzetközi filmkészítő verseny alapítója a gyártásszervező szakra jelentkezőknek a mobiltelefonos filmkészítést mutatta be, a szőlész-borász szak iránt érdeklődők pedig az egyetem harmadik emeletén, a kóstoló teremben, az érzékszervek 7 próbálja című bemutatón, dr. Vas-Guld Zsuzsannától borkóstoláshoz kapcsolódó érzékszervi fejlesztésekről tudtak meg többet. A PTE KPV Karán tizenöt szakon képeznek pedagógusokat és szakembereket, nappali és levelező tagozaton.


   
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában