Ünnep

2023.12.25. 07:10

Így készítsen tökéletes papírmasnit karácsonyra!

Nem tud tökéletes masnit készíteni, noha sürget az idő, hiszen nyakunkon a karácsony? Pedig könnyebb, mint gondolná!

Bencze Péter

A kép illusztráció.

Szeretné tökéletesíteni az ajándékcsomagolást? Hagyja ki a boltban kapható drága masnikat és szalagokat, készítsen inkább pár perc alatt saját, pompás díszítést az ajándék csomagolására! Egyszerű, mutatós és bármilyen méretben, színben elkészíthető ez a háromdimenziós alkotás. Próbálja ki, hogy az ajándékai legyenek a legszebbek a fa alatt!

Nézzük, hogyan készül:

  1. Hajtogatással kezdje, a hajtásvonalak lesznek az irányvonalak is. Először hajtsa félbe hosszában a papírt, majd fordítsa rá a  jobb és bal sarkát is. Így egy háromszög formát fog kapni. Simítsa le az éleket, hajtogassa ki a papírt téglalapig.
  2. Ceruzával rajzoljon 2 körívet a felső sarkokba. A körvonalak külső oldalára eső részt vágja le.
  3. A két hajtásvonal mentén vágja be a papírt a közepéig.
  4. Hajtsa szét a formát. Az alsó területet ossza három részre sugár irányú vonalakkal. Vágjon be a 3 vonal mentén, a középső háromszöget vágja ki, erre nem lesz szükség. Ez a rész adja majd magát a masnit.
  5. Fordítsa meg a papírlapot,  és a szemközti oldalon alakítsa ki az átkötőt.  Húzzon két párhuzamos vonalat, középre, jobbra és balra vágja ki a hajtásvonalig tartó részeket.
  6. Már majdnem kész! Kezdődhet a masni hajtogatása! A papírlap közepére nyomjon erős ragasztót, majd hajtsa be középre a masni kerek részeit és nyomja azokat a ragasztóba.
  7. Végül: a felső vékony csíkot hajtsa le, a két vastagabb csíkot alulról pedig fel. Még egyszer fordítsa körbe a középső vékony papírcsíkot – ez lesz a csomó középen -, majd vágja le a felesleges hosszt. Egy kis extra ragasztóval erősítse meg a masnit, ha szükséges.

Nézze meg a videót a pontos útmutatóhoz, különösen a hajtogatáshoz hasznos!

 

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában