Hagyományőrzés

2023.12.12. 07:30

Közös karácsonyfát állítottak a fősővárosiak

Ismét karácsonyfa díszíti a szekszárdi Kápolna teret.

Révészné Hanol Erzsébet

Beküldött fotó.

A Szekszárdi Fősővárosi Kör jóvoltából ismét karácsonyfa díszíti a Kápolna teret. Szollár Zoltán, a szervezet vezetője, önkormányzati képviselő elmondta, hogy 2015-ös megalakulásukkor az első gondolatok egyike volt a közös fadíszítés az ünnepi időszakban. A hagyományőrzés, a közösségépítés pedig azóta is kiemelt helyen szerepel a tevékenységükben.

A fa felajánlás volt egy közelben lakó családtól, amelyre idén először fényfüzér is kerülhetett, szintén felajánlásnak köszönhetően. Így nemcsak nappal, hanem sötétedés után is feldobja térre behajtók lelkét a karácsonyfa látványa – fogalmazott Szollár Zoltán. Köszönetet mondott a tagoknak amiért az idejükből, az energiájukból szántak a közös fa állításra, amely igazi örömünnepé alakult. Volt, aki melengető forralt borról, mások süteményről, pogácsáról gondoskodtak, így volt miből pótolni a munka során elégetett energiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában