Gyűjtés

2023.12.27. 12:41

Megmutatják, hogy a vadászat jótékony célú is lehet

Az időjárás is kedvezett az ide jótékonysági vadászat résztvevőinek, akik szerdán, a vármegyében három helyről, Alsónyékről, Hőgyészről és Őcsényből azért indultak az erdőkbe, hogy adományaikkal a szekszárdi kórház gyermekosztályát segítsék.

Szepesi László

A befolyt összegből a szekszárdi kórház gyermekosztályát segítik (a szerző fotója)

Már többéves hagyomány, hogy december 27-én nem csak hobbijuknak hódolnak a vadászat résztvevői, hanem tisztes regisztrációs díjakból a gyógyítást segítő eszközöket vásárolva támogatják a kórházat. Ezen a napon Tolnában több, mint százan, az országban, 49 településen, ezernél többen vettek részt a jótékonysági vadászaton.

Jeles esemény ez a vadászok életében

Az alsónyéki Művelődési Házban először Zsikó Zoltán, Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének alelnöke, az Országos Jótékonysági Vadászat Tolna vármegyei nagykövete köszöntötte a résztvevő vadásztársakat. Ott volt Horváth István országgyűlési képviselő is, aki elmondta, ez a nap a vadászok életében jelesnek számít. Azért is, mert a vadászat kicsit megosztja a társadalmat, s ezen a jótékonysági vadásznapon megmutatják, hogy ők felelősen gondolkodnak a természetről, a vadvilágról. A számukra is fontos társadalmi eseményen bizonyítják, hogy a vadászat nem öncélú tevékenység, hanem olyan nemes sport, amely amellett, hogy segíti a természet biológiai egyensúlyának megteremtését, a növény és állatvilág harmóniáját, szól a jótékonyságról is.  

Fácánt, nyulat, rókát is lehetett lőni

A vármegyei nyitórendezvényen köszöntötte a vadászokat Molnár István János, Alsónyék polgármestere, majd Karácsony Tibor vadászmester tartott szakmai eligazítást. Elmondta, Lajvérre mennek autókkal, onnan terepjárókkal, vagy gyalog megtesznek még néhány száz métert. Fácánkakast lehet lőni, s ha bekerül a hajtásba, mezei nyulat, valamint szőrös és tollas kártevőket, rókát, aranysakált, szajkót, szarkát. 

Ezután a vadászok és a hajtók autókkal elindultak az erdőbe. A tavaszias időben zajló jótékonysági vadászat délig tartott.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában