Úgy döntött, befejezi

2023.12.14. 16:20

Megszólalt a felmentett dombóvári kórház főigazgató

Huszonnégy kórházigazgatót, köztük a bonyhádi, a dombóvári és a szekszárdi intézmény vezetőjét is felmentette állásából a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház főigazgató – írja a Magyar Nemzet az MTI hírére hivatkozva. Dr. Kerekes László, a dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója portálunknak elmondta, személye a koránál fogva érintett, ő így véglegesen nyugdíjba vonul.

Brunner Mónika

Dr. Kerekes László, a dombóvári kórház főigazgatója. (Beküldött fotó)

Pintér Sándor belügyminiszter december 31-i hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket – írja a Magyar Nemzet. A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza. Az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek – tették hozzá.

Ugyancsak december 31-i hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött.

Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el – olvasható a Belügyminisztérium közleményében. 

Összesen huszonnégy kórház vezetőjét érinti az intézkedés, de a Belügyminisztérium további részleteket, neveket nem közölt. Kiszivárgott sajtóértesülésekből azonban kiderült, hogy Tolna vármegyében mindhárom egészségügyi intézmény vezetőjét érinti a döntés, távozik a szekszárdi, a bonyhádi és a dombóvári kórház főigazgatója is december harmincegyedikével. 

A dombóvári főigazgató úgy döntött, befejezi 

Dr. Kerekes László, a dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója portálunknak elmondta, hogy személye a koránál fogva érintett. Hozzátette: minden főigazgató szerződésében benne van, hogy megbízása esetén tovább lehet foglalkoztatni. Ő azonban úgy döntött, hogy befejezi, egyébként is már nyugdíjasként látta el a főigazgatói feladatait.  

Dr. Barcza Zsolt, a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet főigazgatója nem kívánta kommentálni a helyzetet. Dr. Németh Csaba, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház főigazgatójának kommunikációs stábja későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. 

A felmentett főigazgatók, igazgatók listája

A Mandiner azt írta távozik a posztjáról: Bucsi László (Fejér vármegyei kórház), Vályi-Nagy István (Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet), Poór Gyula (Országos Mozgásszervi Intézet), Töreki-Vörös Ibolya (Veszprém vármegyei kórház), Szabó Géza (Nógrád vármegyei kórház), Veress Gábor (Balatonfüredi Állami Szívkórház), Tóth Judit (Balassagyarmati kórház), Rudner Ervin (Szolnoki MÁV-kórház), Havrilla Gyula (Pápa), Viniczai Zoltán (Csorna), Varjú János (Oroszlány), Csiki Zoltán (Jászberény), Vermes Tamás (Zirc), Weisz Péter (Gyöngyös), Kanász Gábor (Tatabánya), Prosszer Ottó (Kisbér), Tóth Gábor (Kazincbarcika), Jobbágy Lajos (Dunaújváros), Németh Csaba (Tolna Vármegyei Balassa János Kórház, Szekszárd), Kerekes László (Dombóvári Szent Lukács Kórház) és Barcza Zsolt (Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában