Szentmise

2023.12.25. 17:30

Misével, pásztorjátékkal köszöntötték a híveket karácsony első napján

Karácsony első napján, Jézus születésének napján délelőtt szentmisét tartottak a zsúfolásig megtelt szekszárdi Belvárosi Római Katolikus templomban.

Brunner Mónika

A Szent József Iskolaközpont diákjai adták elő a Betlehemest a szentmisén. Fotó: Makovics Kornél

Karácsony első napján délelőtt háromnegyed kilenckor kezdődött a szentmise a Béla király téri Belvárosi Katolikus templomban. Prominensek is részt vettek a misén, az első padsorokban ült például Szollár Zoltán szekszárdi helyi képviselő. 

A híveket bibliai idézettel, a zsidókhoz írt levél soraival köszöntötték karácsony első napján, Jézus születésének napján. Jézus Krisztus az Atya valóságának képmása, nagyobb az angyaloknál és minden előtte járó prófétánál, köztük Mózesnél is. 

Hatalmasabb, mint az angyalok 

A bibliai idézet során elhangzott, hogy sok ízben és sokféle módon szólt egykor Isten az atyákhoz a próféták szavával.  

"Most, a végső napokban Fia által szólt hozzánk, akit a mindenség örökösévé tett, hiszen a világot is általa teremtette. Benne ragyog az Istenség, ő az Atya képmása, és hathatós szavával ő tartja fenn a mindenséget. Miután megváltott minket a bűntől, helyet foglalt az isteni Fölség jobbján. Hatalmasabb, mint az angyalok, mert magasztosabb nevet örökölt náluk. Vajon melyik angyalnak mondta valaha Isten: "A Fiam vagy te, ma szültelek téged?” Vagy pedig: „Én Atyja leszek, ő pedig az én Fiam?” Sőt, amikor Egyszülöttjét bevezeti a világba, így szól: És leborulva imádja őt Isten minden angyala. Ez az Isten igéje" – köszöntötték a híveket a szentmise elején.

A templom tele volt a délelőtti szentmisén, amelyet Molnár Erik káplán és Priskin Zsolt diakónus tartott. A hívek együtt imádkoztak karácsony első napjának délelőttjén. Este hat órakor is tartanak szentmisét a Belvárosi katolikus templomban.

Karácsony második napján is délelőtt háromnegyed kilenckor és este hat órakor várják a híveket a szentmisére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában