Hajdan

2023.12.30. 08:43

Négytalálatos lottó nyeremény kifizetése zajlott le Szekszárdon

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

35 ÉVE a karácsonyi ünnepek előtt Szekszárdon, Czikk László üzletében a hal árusításba besegített egy olyan sportoló is, aki a szöuli olimpián összemérte tudását a világ vitorlázóival – adott hírt a különleges vendégszereplésről a Tolna Megyei Népújság 1988. december 28-i száma. Székely Antal, a Mahart SC versenyzőjét felesége révén fűzték rokoni szálak a Czikk családhoz, és szívesen vállalkozott arra, hogy a nagy vásárlási lázban besegítsen. Székely Antal az olimpián a finn dingi hajóosztályban indult. „– Harminchárman vágtunk neki a távnak” – tartott élménybeszámolót a boltban. „– Az első négy körben én vezettem, a feltámadt szél azonban átírta a sorrendet, így 17. lettem.”

35 ÉVE lottó négytalálatos nyeremény kifizetése zajlott le  Szekszárdon, a Széchenyi utcai totó-lottó kirendeltségen – tudósított az eseményről a Tolna Megyei Népújság 1988. december 29-i száma. „Kolompár Rudolf szekszárdi magángazdálkodó népes családja jelenlétében vette át a 400 ezer forintos nyereményt. Mint örömmel elmondta, szerencsés esztendőt zár, hiszen az elmúlt tizenkét hónap alatt a mostani nyereményen kívül még két alkalommal volt totó tizenkettes találata is.”

35 ÉVE összességében közel 130 tonna kenyeret készít az ünnepekre a Tolna Megyei Sütőipari Vállalat – közölte a Tolna Megyei Népújság 1988. december 23-i száma. A beérkezett ünnepi kenyérrendelés szerint december 23-ra 53 294 kilogramm, december 24-re pedig 74 275 kilogramm volt az igény. „Tartalékrendelés csak a tamási, a szekszárdi és a dombóvári üzletekből érkezett, ez 1600 kilogrammra szól. A megrendelésektől függetlenül a vállalat tíz üzemében 6350 kilogrammal több kenyeret sütnek, mint amennyit megrendeltek.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában