Természetjárás

2023.12.24. 16:38

Nyakunkon az árvíz! Senki ne menjen Gemencbe!

Árvízveszély miatt, a Gemenc Zrt. munkatársai azt kérik, senki ne látogassa az hozzájuk tartozó területeket a következő napokban - az állami erdőfenntartó erről a Facebookon posztolt.

Bencze Péter

Fotó: ORFK/H. Szabó Sándor

Mint fogalmaznak: "Az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzési adatai alapján jelentős nagyságú árhullám vonul le az elkövetkezendő napokban a Dunán, ami a gemenci ártér jelentős részét is elönti, érinteni fogja."

Emiatt arra kérik a természetjárókat, a kirándulókat, hogy ezekben a napokban ne látogassák az ártéri túraútvonalakat, területeket, illetve azok környezetét, az árvízvédelmi létesítményeket (töltéseket, vadmentő dombokat).

Fotó: ORFK/H. Szabó Sándor

Mint hangsúlyozzák: az állatok egyelőre bőséggel találnak megfelelő búvó- és táplálkozó helyet, viszont a vadállomány nyugalmát ilyenkor is biztosítani kell. Mindezek mellett viszont az utak, turista utak, illetve tanösvények jelentős része sem lesz járható az árvíz és a sár miatt ezekben a napokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában