Postabontás

2023.12.16. 23:00

Olvasónk szerint gondot okoz a mozgáskorlátozottak parkolása

Teol.hu

A mozgáskorlátozottaknak járó parkolási engedélyek kiadását meglátásom szerint szigorúbb szabályokhoz kellene kötni. Mindezt a tapasztalat mondatja velem. A társasházban, ahol élek, az egyik lakó rendelkezik ilyen kedvezményre jogosító kártyával, ami azonban ránézésre teljesen indokolatlan. Az ő mozgása szerintem fürgébb, mint az enyém, a fájós lábaim miatt én is sántikálok legalább annyira, mint ő. Édesapám 92 esztendős, csak járókerettel tud közlekedni. Amikor nemrég szeretteink sírjához kilátogattunk a temetőbe, csak a rendőrök jóindulatán múlott, hogy autóval beengedtek minket a sírkertbe. Édesapám nem tud önállóan jönni-menni, még sincs mozgáskorlátozott igazolványa.

Az is köztudott, hogy a mozgáskorlátozott-parkolóhelyek használatához nem elegendő a kártya, hanem csak akkor megengedett ott a parkírozás, ha az autóban az igazolvány birtokosa is benne ül. Biztos vagyok abban, hogy rengeteg a visszaélés ezen a téren. Mert számtalanszor látok életerős fiatalembereket kiszállni mozgáskorlátozottak számára kijelölt helyen álló autóból, amelynek a szélvédője mögött ott van ugyan a kártya, de aki benne ül, annak semmi baja.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában