Pincér, szakács, cukrász

2023.12.14. 13:28

Szakmai versenyen bizonyítottak a diákok

Remekeltek a Hunyadi diákjai az országos ételművészeti versenyen, arany, ezüst és bronz minősítést is kaptak.

Révészné Hanol Erzsébet

Több mint kétszáz fős mezőnyben álltak helyt kiválóan a Hunyadi diákjai (Beküldött kép)

Pincér, szakács és cukrász szakmákban is remekeltek a szekszárdi Hunyadi Mátyás Technikum tanulói az Illéssy Gasztro Kupa-országos ételművészeti versenyen. A Kisújszálláson megtartott országos ételművészeti versenyen 31 településről 43 iskola, továbbá kettő gyakorlati képzőhely összesen 222 tanulót indított – derül ki Tóth László világbajnoki aranyérmes, háromszoros olimpiai bronzérmes cukrász, igazgatóhelyettes, szervező beszámolójából. A zsűriben olyan szakemberek vállaltak szerepet, akik a hazai és a nemzetközi gasztronómiában ismertek és elismertek. 

Pincér csapat kategóriában arany minősítést kapott Sebestyén Dominika és Balázs Dániel 5/13. A osztályos tanulók kettőse. A versenyzők a helyszínen írásbeli tesztlapot töltöttek ki, menükártyát írtak és díszterítéket állítottak össze. Utóbbihoz témának – aktualitása miatt – a Hunyadi Technikum 70 éves jubileumának gálavacsoráját választották. A fiatalokat Szőke Anikó oktató készítette fel. Sok energiát fordítottak a jó szereplésre, az elért eredménnyel kapcsolatban a fiatalok elmondták, nagyon motiváló számukra, és szívesen megmérettetnék magukat több hasonló alkalmon is. 

Szakács kategóriában egyéniben és csapatban is szépen szerepeltek az induló hunyadisok. Róth Fanni, 5/13. A osztályos tanuló megadott alapanyagkosárból készített ételével, a Bakó Szilárd és Nógrádi Erik 10. A osztályos tanulók alkotta duó pedig finger food készítésével és kínáló asztalra tálalásával érdemelt ki ezüst minősítést. Felkészítőjük Leskó László szakmai oktató volt. 

A cukrász csapat – Kiss-Vanda Bianka és Dávid Diána 2/14. T osztályos tanulók – téli világ témát feldolgozó dísztortával, kétféle süteménnyel és pozsonyi kiflivel érdemelte ki a bronz minősítést. Őket Fazekasné Both Anikó duális képzőpartner, mestercukrász segítette a felkészülésben. 

Szőke Anikó a tapasztalataikat összegezve elmondta, egy jól megszervezett és kivitelezett versenyen vehettek részt, nagy élmény, és remek tapasztalat volt mindannyiuknak. Nem mellékes az sem, hogy a próba mellett kialakultak új emberi és szakmai kapcsolatok, vagy a meglévők tovább mélyültek. 

Csütörtökön a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum vezetősége gratulált a fiataloknak és felkészítőiknek. Dömötör Csaba kancellár köszönetét fejezte ki az eredményre fordított munkáért, valamint az iskola jó hírének öregbítéséért. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában