Fiatalodott a Volánbusz járműállománya

2023.12.13. 20:00

Szekszárdon, Pakson és Tamásiban közlekednek az új autóbuszok

Tizenöt új autóbuszt kapott Tolna vármegye, miután a Volánbusz Zrt. megújította járműállományát Credobus Econell 12 típusú járművekkel. Az új buszokkal már október és november óta utazhatunk. Belső tereik járványvédelmi kezelésen estek át.

Brunner Mónika

Tizenöt új autóbusz érkezett Tolna vármegyébe. (Beküldött fotó)

Hazai gyártású, dízelüzemű, Euro 6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott, szóló kivitelű Credobus Econell 12 típusú autóbuszokkal fiatalodott a Volánbusz járműállománya Tolna vármegyében. A tizenöt új jármű októberben és novemberben állt forgalomba a térségben, tájékoztatta lapunkat az utasszállító vállalat. 

Légkondicionáltak, USB-csatlakozókkal rendelkeznek 

Ismertették, hogy az új buszok Szekszárd, Tamási és Paks vonzáskörzetében álltak forgalomba. Az új buszok nettó beszerzési értéke 1,07 milliárd forintba került. A járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek.

Beküldött fotó.

Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében az Euro6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja. 

Járványvédelmi kezelésen is átestek 

A járműveket tartós mikrobiológiai védelemmel látták el, azaz járványvédelmi megelőző kezelésen is átestek. A belső tér felületkezelése egy magyarországi kémiai fejlesztésen alapuló fotokatalitikus védőbevonattal történt, mely a fény segítségével éri el a kívánt hatást. Az eredmény egy magas szintű higiénés környezet, amely megóvja a társaság utasait és munkavállalóit az egészségügyi kockázatoktól. A kezelést egy év múlva megismétlik. Az új, mikrobiológiai védelemmel is ellátott járművek másfél évvel csökkentik a flotta átlagéletkorát. 

Sok éve újítják a flottát

A beszerzésnek köszönhetően a járműállomány csaknem hét százaléka megújult, átlagéletkora 11,1 évről 9,7 évre csökkent. 

A Volánbusz arról is tájékoztatott, hogy 2018 óta Tolna vármegye kétszázhuszonkét darabos állományának már harmincöt százalékát lecserélte, idén tavaszig hatvanhárom új autóbusz érkezett a flottába.

Ezeken a vonalakon utazhatunk az új buszokkal

A Tolna vármegyébe érkezett tizenöt autóbusz közül kilenc a szekszárdi telephely állományába került és a Bonyhád–Váralja, Bonyhád–Mecseknádasd, Bonyhád–Pécs, Bonyhád–Mucsfa, Bonyhád–Nagyvejke, Bonyhád–Szászvár, Bonyhád–Lengyel, Bonyhád–Bátaapáti, Bonyhád– Cikó, Bonyhád–Szakály–Hőgyész, Bonyhád–Izmény, Bonyhád–Szekszárd, Szekszárd–Tolna, Bonyhád–Szászvár, Bonyhád–Pécs, Bonyhád–Zomba, Bonyhád–Máza, Bonyhád– Mecseknádasd, Bonyhád–Dombóvár, Szekszárd–Siófok, Hőgyész–Szekszárd, Szekszárd– Bátaszék, Hőgyész–Gyönk, Felsőnána–Szekszárd, Szekszárd–Sióagárd, Szekszárd–Szálka, Szekszárd–Dombori, Szekszárd–Báta, Bogyiszló–Tolna, Fadd–Szekszárd, Szekszárd–Paks, Bátaszék–Szekszárd, Szekszárd–Dombori, Szekszárd–Mórágy, Kisszékely–Simontornya vonalakon szállítja az utasokat. 

A tamási telephelyre érkező négy jármű a Dombóvár–Szakcs, Dombóvár–Mosdós, Dombóvár–Szekszárd, Dombóvár–Várong, Dombóvár–Szekszárd, Szekszárd–Kaposvár, Tamási–Fürged, Tamási–Pincehely, Tamási–Ozora, Tamási–Hőgyész, Tamási–Pári, Tamási–Szekszárd viszonylatokon állt forgalomba. 

Paksra két autóbusz érkezett, a Németkér–Paks, Paks–Dunaföldvár, Paks–Szekszárd, Szekszárd–Medina és Szekszárd–Báta vonalakra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában