Megelőzés

2023.12.15. 11:21

Tizenöt éve alakult a szekszárdi rákellenes liga

Tizenöt éves évfordulóját ünnepelte a Magyar Rákellenes Liga szekszárdi szervezete.

Mauthner Ilona

Tizenöt éves évfordulóját ünnepelte a Magyar Rákellenes Liga szekszárdi szervezete

Fotó: Mártonfai Dénes

Szikla József, a liga szekszárdi vezetője elmondta, dupla alkalomból hívta össze a tagságot szerdán, mert a kerek évforduló mellett egyben évzáró értekezletet is tartottak. A szekszárdi rendezvénynek Gaál Imre alelnök volt a vendége, aki a fővárosból érkezett a jeles napra. 

Az országban egyébként 36 szervezete van a Magyar Rákellenes Ligának. Tolnában a szekszárdi az egyedüli, a szomszédos Baranyában pedig pár hete alakult. 

Sokan nem tudják, mi a liga feladata, és összekeverik a gyógyítási lehetőségek támogatásával. – Mi egy civil szervezet vagyunk, a célunk a tudatformálás, a betegség megelőzése, arra törekszünk, hogy az emberek maradjanak egészségesek. Előadásokat, rendezvényeket szervezünk az egészség védelmében. Nagy hírű előadókat, szakemberek hívunk meg, vendégünk volt például Lisziewicz Júlia immunológus is, akit többször is felterjesztettek eddig Nobel-díjra – mondta Szikla József. 

A szekszárdi ligának 33 tagja van, mindnyájan civilek. Hogy kinek a családjában, baráti körében van-e rákos beteg, erről nem beszéltek egymással, de valószínű, hogy valamilyen szinten – távoli, közeli ismerős révén – mindnyájan érintettek, mondta Szikla József. Idén a Béres gyógyszergyár támogatásával minden tag kapott egy-egy Béres cseppes csomagot ajándékba. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában