Fejlesztés

2023.12.14. 15:51

Új, kétszintes szárnyat építettek

A simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium az eredeti épületben lévő 13 osztályterem mellé kialakított nyolc új tantermet és szaktantermet, egy csoportszobát, vizesblokkokat és egy tágas, modern aulát.

Teol.hu

A pályázati támogatásból a meglévő épület mellett az udvaron egy új, kétszintes szárnyat is építettek, amely körülöleli az aulát, a portát és az új főbejáratot. Az energetikai korszerűsítés és az épület teljes akadálymentesítése is megtörtént, amelynek része volt a lift kialakítása. A tervezett kapacitásbővítéssel 400 tanuló befogadására lett alkalmas az épület. Az infrastrukturális fejlesztések, energiahatékonysági beruházások fokozzák az intézmény működési hatékonyságát.

Fejlesztési cél volt továbbá, hogy olyan korszerű tanulási környezetet alakítsanak ki, amely biztosítja a beiskolázási körzetből érkező diákoknak az egyenlő esélyeket. A modern kor követelményei szerint felszerelt tantermek, a korszerű pedagógiai eszközrendszer, a pedagógusok módszertani megújulásának támogatása megteremtik a minőségi nevelés-oktatás feltételeit. A projekt része volt a hiányzó, illetve elhasználódott állapotban lévő eszközök pótlása is, és iskolabuszt is beszerzett az iskola.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában