Praktikák

2024.01.21. 12:11

Bogyiszlón sütött Szabi, a pék

Az országszerte ismert és közkedvelt Szabi, a pék tartott előadást pénteken Bogyiszlón. Kenyérsütési praktikákkal szolgált, helyben kenyeret sütött, dagasztott és természetesen kóstolni is lehetett.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Facebook/Szabi, a pék

Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy országszerte ismerik, Szabi, a pék tartott előadást pénteken este Bogyiszlón. A művelődési ház előtt már délutántól jelen volt Szabi egy csapata, és helyben sütött, ínyenc pizzákkal várták az érdeklődőket. Jöttek is szép számmal nem csak helyiek, ugyanis a környező településekről is sokakat vonzott a program.

Beküldött kép.

Az ismert és közkedvelt pék előadását megelőzően a köteteit is dedikálta. A gyerekeknek szóló, receptekkel színesített mesekönyveket Trogmayer Évával közösen jegyzi. Aztán lassanként megteltek a széksorok a művelődési házban. Több mint százharmincan váltottak előzetesen jegyet a programra, hogy meghallgathassák az előadást. Szabi amellett, hogy kenyérsütési praktikákkal szolgált, sok izgalmas, humoros történetet megosztott a hallgatósággal, helyben kenyeret sütött, dagasztott, természetesen kóstolni is lehetett és egy-egy adag kovásszal is megajándékozta a jelenlévőket, akik így otthon folytathatják annak nevelését, és alapozhatják meg a saját kovászos kenyereiket.

Beküldött kép.

Szabi, egyébként visszatérő vendég Bogyiszlón. A Hóci parti termelői piacon rendszeresen lehet találkozni a termékeivel, és ő maga is többször tiszteletét tette a faluban. Pénteki előadása is a termelői piachoz kapcsolódóan valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában