Eredményes év

2024.01.16. 09:30

Csaknem harmadával nőtt a paksi tömegközlekedést használók aránya

Az elmúlt esztendőben sorozatban a harmadik évét teljesítette sikeresen a Paksi Közlekedési Kft, a város tömegközlekedését biztosító cég.

Gazsó Rita

Tavi Tamás a Paksi Közlekedési Kft. ügyvezetője (Fotó: M. Gy.)

A társaság ügyvezetője eredményes évnek nevezte a tavalyit. Tavi Tamás a TelePaksnak elmondta, hogy összesen 59 ezer járatot indítottak el, a paksi zöldbuszok kipufogógáz kibocsátás nélkül több mint fél millió kilométert tettek meg, miközben a buszjárat kimaradások aránya is nagyon alacsony volt. 

A stabil menetteljesítményen kívül azt is sikerként könyvelte el a cég, hogy az utazó közönség is elégedett volt, ráadásul a jegy és bérleteladás 30 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Az ügyvezető bízik benne, hogy az idei évben tovább nő a tömegközlekedést használók száma.

Tavaly emellett városmarketing gyémánt díjat nyert a cég által kifejlesztett Traffipaks mobilapplikáció, amely jelen időben mutatja, mikor hol tartanak a járatok. Tavi Tamás szerint az utazók visszajelzései elégedettséget jeleznek, amely abból is látszik, hogy egyre többen használják az alkalmazást.

A tavalyi évben szintén a cég kiemelt feladata volt, hogy a helyi tömegközlekedés továbbfejlesztését előkészítse, amely egy nyertes pályázatnak köszönhetően szintén megvalósult. – Egy IKOP-os pályázatnak köszönhetően elkészültek azok a tanulmányok, rendszertervek, amelyekkel szeretnénk továbblépni az új évbe.

Ez a megvalósítási szakasszal folytatódik: szeretnénk benyújtani az IKOP Pluszba egy megvalósítási kérelmet, amely reményeink szerint tavaszra egy támogatási szerződés formájában ölt testet. Ez 4,3 milliárd forintnyi támogatást jelent a város tömegközlekedésének – számolt be az idei tervekről ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában