Az ónos eső miatt inkább maradjanak otthon!

2024.01.23. 15:01

Elfogyott az útszóró só Hőgyészen, veszélyhelyzetet hirdetett a polgármester

A hőgyészi polgármester veszélyhelyzetet hirdetett Facebook oldalán. Arra kérte a település lakóit, hogy a keddi ónos eső okozta vészhelyzetben ne induljanak útnak, vagy fokozott óvatossággal közlekedjenek, mert az önkormányzat nem tud sem útszóró sót, sem homokot vásárolni, sem üzemanyagot a munkagépekbe.

Brunner Mónika

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Hőgyész Máté Szabolcs polgármester közösségi oldalán írta ki nagybetűkkel, hogy veszélyhelyzet, és arra kérte a lakosokat, hogy a január huszonharmadikai, keddi ónos eső okozta vészhelyzetben ne induljanak útnak, vagy aki mégis elindul, fokozott óvatossággal közlekedjen. 

„Mivel Szili Istvánné (alpolgármester), Stefánné Mészáros Lívia (képviselő), Papp László (képviselő), Balaskó László (képviselő) 19-én pénteken rendkívüli ülésen úgy döntöttek, hogy a polgármesteri és a pénzügyi bizottság jogköreinek elvonásával (SzMSz módosítással) minden, az önkormányzat kiadásait érintő döntést csak a képviselőtestület hozhat meg, a mai ónos eső vészhelyzetben a képviselőtestület határozatképes ülésének összehívásáig sem útszóró sót, sem homokot, sem munkagépekbe üzemanyagot venni nem tudok" – írta többek között Facebook oldalára kedden, hozzátéve, hogy képviselők egy része jelenleg nem elérhető, illetve néhányan nincsenek is a községben.

Segítséget is kért azoktól, akik tudnak segíteni síkosság-mentesítő anyaggal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában