Kikapcsolódás

2024.01.01. 15:05

Erős programkínálattal indul az év Dunaföldváron

Dunaföldvár számos érdekes programot kínál az új év első heteiben.

Gazsó Rita

Fotó: Facebook

Január 7-én, vasárnap 15 órától újévi koncerttel indul az esztendő a művelődési központban, ahová a Solti Ifjúsági Fúvószenekar érkezik. A hangverseny megtekintése díjtalan. 

Földvár jelenéről, jövőjéről lesz szó

Már hagyományosnak tekinthető a Kertbarátok Városvédő Egyesületének „Téli esték” sorozata. Az újév első előadása január 8-án lesz, 18 órától, ahogy minden év első összejövetelén, 2024-ben is Horváth Zsolt polgármester avatja be az érdeklődőket Dunaföldvár jelenébe és jövőjébe, a helyszín pedig a művelődési központ lesz.

Borosgazdákat várnak

Téli boresték címmel tart előadás sorozatot a Dunaföldvári Burgundiai Pincesor Egyesület a Dunaföldvári Sárga-Pincésgödör Egyesület a Dunaföldvári Öreghegyi Pincék Egyesülete a Szent Rókus Borlovagrend és a Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete, amelyre meghív minden dunaföldvári és környékbeli szőlővel, borral és borászattal foglalkozó, azt kedvelő gazdát. Az öt alkalomból álló sorozat változatos előadókat sorakoztat fel.

Az első előadást január 11-én 18 órakor tartják a Szent Rókus Borlovagrend székházában. Az előadás témája: új szőlőfajták, kiemelten a rezisztens szőlők, ültetési, termelési borászati tapasztalatok, az előadó pedig Hetényi József borász, Ballószögről.

Író-olvasó találkozó és boresték

Január 12-én, pénteken 17 órára Karády Anna, A Füredi lány sorozat szerzője érkezik egyíró-olvó találkozóra a Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárba. A szerző balatonfüredi jogász, aki a város múltját és természeti kincseit kisiskolás kora óta kutatja. Az évek során szerzett ismereteinek lenyomata ez a történelmi, romantikus debütregény, amely megmutatja, hogy a szerelmet sem az idő, sem a tér, sem a társadalmi különbségek nem képesek eltiporni.

Január 14-én délelőtt, 9-11 óra között tartják meg az év első baba-mama klubját a könyvtár emeleti termében. Január 15-én, hétfőn, 17 órakor folytatódik a Téli boresték előadássorozat, amelynek keretei között ezúttal a Pletser Pincészet érkezik. A borkóstolóval egybekötött program helyszíne a Sűrű Borház lesz. Néhány nappal később, 18-án, csütörtökön 18 órától, szintén a Téli Boresték keretein belül Bitai Gergely sommelier, a Promontorium Borlovagrend Nagymestere tart előadást a bor és gasztronómia kapcsolatáról. A helyszín a Szent Rókus Borlovagrend Székháza lesz.

Január 19-én, pénteken 18 órától egy egészen másfajta eseménnyel folytatódik a programok sora: a Duna-Túra Egyesület szervezésében Kárpáti Dorka mozgásterapeuta érkezik, aki a test permakultúrájáról tart előadást az érdeklődőknek, amelynek helyszíne az Ispánház lesz.

Kultúra napi díjátadó, koncerttel 

Január 22-én 18 órától Dunaföldváron is megünneplik a Magyar Kultúra napját, ahol ezzel egybekötve átadják a Dunaföldvár kultúrájáért és az Év mecénása díjakat. A műsort Wunderlich József, a Vígszínház tagjának, Junior Prima díjas színművésznek az ingyenes zenés estje koronázza majd meg a művelődési központ színháztermében.

Folytatódnak a népszerű tudomány előadások is. Január 23-ától Sós József nyugdíjas vegyésztechnikus és Viczai János nyugdíjas fürdővezető Mi lesz a vízünkkel címmel tart előadást, amelynek helyszín ezúttal is a művelődési központ.

A Téli boresték januári utolsó eseményén, 25-én 18 órától Módos Ernő, az Alisca Borrend nagymestere érkezik Földvárra, aki a 2023-as évjárat termelési tapasztalatairól, különösképpen a Tolnai borvidékről tart előadást. A  helyszín újfent a Szent Rókus Borlovagrend székháza lesz.

A januári programok 29-én hétfőn a 9-11 óráig tartó Baba-mama klub második foglalkozásával zárulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában