Környezettudatosság

2024.01.06. 07:30

Folytatódik a LED-csereprogram

A nagy érdeklődésre való tekintettel Paks önkormányzata és a CYEB jóvoltából a LED-csereprogram december óta ismét elérhető a település lakosai számára. Kizárólag az regisztrálhat, aki a tavalyi, előző ütemben nem regisztrált – tájékoztatott a helyi önkormányzat.

Gazsó Rita

Fotó: MW

A tájékoztatóban azt írják, a LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár tízéves élettartamának köszönhető­en használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval vi­lágít. Egy átlagos magyar háztartásban általában húsz izzó található, mely a teljes villanykölt­ség közel egyharmadát jelenti. A ledcsere.hu oldalon található kalku­látor segítségével néhány kattintással kiszámolható, hogy éves szinten milyen megta­karítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban.

Hogyan lehet csatlakozni a prog­ramhoz

A ledcsere.hu oldalon a „Jelentkezés”-re kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla. Néhány adat kitöltését, illetve dokumen­tum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az ottho­nában található izzók száma és használa­ti ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Fontos, hogy a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Paksot jelöljék be – hívják fel a figyelmet.

A programra január 15-ig lehet regisztrálni a ledcsere.hu oldalon. A jelentkezéseket a CYEB munkatársai elle­nőrzik, amely igénybe vehet néhány munka­napot. Az átvétel időpontjával kapcsolat­ban pedig a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. A regisztrá­ció akkor válik véglegessé, ha a jelentkezést visszaigazoló e-mailben található linkkel a jelentkezési szándékot megerősítik. A regisztráláshoz a paksi polgármesteri hivatal munkatársai adnak tájékoztatást a 75/500-556-os telefonszámon, emellett ügyfélfogadási időben személyesen is segítséget nyújtanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában