Első lépésként különleges fejlesztő játékot adtak ki közösen

2024.01.23. 10:29

Játékos együttműködést kötött a PTE szekszárdi kara a régió egyik jelentős cégével

Különleges fejlesztő játékokat adott ki közösen a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara, és egy pécsi székhelyű gépgyártó vállalat. A nem minden napi együttműködés a jövőben újabb közös projektekkel folytatódik majd.

Bencze Péter

Különleges fejlesztőjátékkal segítik a matematika oktatást.

Forrás: Facebook

Néhány hete kötött együttműködési megállapodást a szekszárdi kar és a pécsi cég vezetése. Az elsődleges cél a közös tehetséggondozási és -fejlesztési programok kialakítása, a hallgatók tapasztalatszerzési lehetőségeinek bővítése. Első lépésként a felek közösen adták ki a PTE világhírű díszdoktora, Dienes Zoltán matematikai fejlesztő játékait. 

Dr. Szécsi Gábor az egyetemi kar dékánja ennek kapcsán azt mondta, „számunkra rendkívül fontos az együttműködés, hiszen ez új lehetőségeket nyit meg hallgatóink számára a gyakorlati tudás és tapasztalatok terén. A KPVK elkötelezett amellett, hogy a diákjaink a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel sajátíthassák el a szükséges készségeket, és ez az együttműködés ezt kiválóan támogatja.”

Gyerekeknek nyújthat segítséget a közös munka első lépése

A nem régen aláírt együttműködési megállapodás keretében az egyetem szekszárdi karáról most – a pécsi cég arculatának megfelelően legyártott – 100 darab Dienes-játékot juttatnak el hazai és határon túli általános iskolákba. Amint Szécsi Gábor ennek kapcsán elmondta, a játékok mellé járnak majd tanfolyamok is. 

A hatvan órás ingyenes képzéseket a gyerekek pedagógusai vehetik igénybe annak érdekében, hogy a játékpedagógia segítségével eredményesen alapozzák meg a kicsik matematikai és logikai gondolkodását. A Pécsi Tudományegyetem szakemberei egyébként a közelmúltban komoly kutatásokat végeztek azzal kapcsolatban, hogy a játékpedagógia, a játék hogyan segítheti a matematikai-logikai gondolkodás megerősödését általános iskolás korban. A kutatások elkészítéséhez pedig kiváló alapot szolgáltatott Dienes Zoltán, világhírű pedagógus életműve az általa kifejlesztett játékokat is felhasználták a szakemberek. 

Szili Katalin, a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó alapítvány kurátora az együttműködési megállapodás aláírását követően arról beszélt: „Az együttműködés nemcsak a PTE számára jelentős, hanem a határon túli magyar közösségek számára is. A közös projektek és programok révén tovább erősíthetjük a kapcsolatot a diaszpórában élő magyarokkal, és támogathatjuk kulturális és tudományos örökségük megőrzését”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában