A Fény Városa

2024.01.24. 20:10

Kautzky Armanddal és Szirbek Istvánnal utazhattak a szekszárdiak Párizsba

Kautzky Armand Jászai díjas színész és előadóművész, valamint Szirbek István művészettörténész volt a Léleképítő című sorozat szerdai előadásának vendége Szekszárdon.

Szeri Árpád

Szirbek István (b) előadását Kautzky Armand (j) irodalmi betétekkel színesítette.

Fotó: Márrtonfai Dénes

A Fény Városa mindig is vonzotta a magyarokat, sokáig tartana felsorolni azon jeles hazai személyiségeket, akik rövidebb-hosszabb időt töltöttek Párizsban. Kiváltképp művészeink érezték úgy – Liszt Ferenctől Ady Endrén és Illyés Gyulán át át József Attiláig – , hogy életük teljességéhez hozzátartozik a francia főváros adta élmény. 

Miért indultak útnak kiválóságaink, merre jártak, mit kaptak Párizstól és mire ihlette őket látogatásuk? A kérdésre a szerdán délután 18 órától kezdődő Léleképítő adott választ. 

A Szekszárdon, a Garay János Gimnázium dísztermében tartott Magyarok Párizsban című rendezvényen dr. Tóth Csaba Attila, mint a házigazda Kautzky Armand Jászai díjas színészt és előadóművészt, valamint Szirbek István művészettörténészt köszöntötte. Utóbbi vendég több mint harminc éve él a Szajna parti metropoliszban, idegenvezetőként is tevékenykedik, ismeri az összes olyan helyszínt, melynek magyar vonatkozása van.

Az előadásról hamarosan bővebben is beszámolunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában