Teol.hu podcast

2024.01.01. 18:00

Ketten alkotnak egy kerek egészet

A Drámaíró Kerekasztal által alapított Prológ-díjat 2023-ban Kovács Dominik és Kovács Viktor kapta. A frissen kitüntetett szerzőpáros volt stúdiónk vendége.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Fotó: TEOL

A Drámaíró Kerekasztal díjat alapított azon pályakezdő színházi szerzők számára, akik írói tevékenységükkel az idei vagy az elmúlt évadban felhívták magukra a figyelmet. A Prológ elnevezés arra a várakozásra utal, hogy a díjazott a szerzői bemutatkozás után a későbbi évadokban is színdarabok és bemutatók sorában mutatja meg tehetségét.

A Prológ-díjat 2023-ban Kovács Dominik és Kovács Viktor kapta. A frissen kitüntetett szerzőpáros volt stúdiónk vendége, akik nem csupán külalakra egyformák, hiszen egypetéjű ikrek, de ugyanoda jártak középiskolába és egyazon egyetemen tanulnak. Az írás már gyerekkoruk óta az életük része, és bár próbálkoztak külön-külön is az írással, a visszajelzések alapján a közösen írt műveik a teljesek.

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A magyar irodalomban, és talán még a világirodalomban sincs olyan szerzőpáros, akik egypetéjű ikrek, így ők teljesen különlegesek és egyediek. 

„Beszélgetések során sokszor befejezzük egymás mondatait. Ugyanígy néz ki az írás folyamata is nálunk. Amíg egyikünk ír, a másik mellette járkál és ötletel, majd pedig helyet cserélünk. Mindegyikünk tesz hozzá valamit az íráshoz, így vagyunk mi kerek egész.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában