Költségvetés

2024.01.30. 19:30

Kevesellte a bizottság a Babits Kulturális Központ apanázsát

A pénz került legtöbbször szóba kedden délelőtt, Szekszárd Közgyűlésének Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottsága ülésén. A Csötönyi László elnök vezette tanácskozáson az idei költségvetés kulturális részéről vitáztak.

Szepesi László

A város legnagyobb kulturális intézményének 2016 óta ugyanannyi az éves költségvetése (Fotó: M. D.)

A pár nappal korábban kapott több mint félszáz oldalas tervezetben a Babits Kulturális Központ működtetésére szánt összeget kifogásolták. Ugyanis lehetetlen ugyanakkora összegű támogatásból fenntartani a város legnagyobb kulturális intézményét, mint amennyit 2016 óta kap. Nyolc év alatt az árak jelentősen nőttek, s a változatlanul 240 millió forint a tervezett és kitűzött feladatok ellátásához nagyon kevés. 

Csötönyi László elmondta, nem tartja elfogadhatónak azt sem, hogy a városi költségvetés elkészítését követően majd a feltételezett maradékból kapjon kompenzációt a Babits. Véleménye az, hogy az intézmény éves üzleti terve a városi költségvetésnek szerves része és a közművelődési rendelet, s a határozott időre vállalt agóra szerep is kötelezi a várost a tisztes helytállásra. Ezért a közgyűlésen is szorgalmazza majd, hogy annyi támogatást kapjon a Kulturális Központ, amennyi a működéséhez, s a rendezvények megtartásához szükséges. 

Szerepelt az ülés napirendjén az idei szekszárdi nagyrendezvények programja. Ezt a Babitsban a költségvetéssel együtt, egy-egy programra is lebontva már decemberben kidolgozták, a bizottság pedig azt a javaslatot teszi a közgyűlésnek, hogy ezekből valósuljon meg a városi majális, a pünkösdi fesztivál, a Háry János mesefesztivál a gyereknappal együtt, a Szent István nap, de az a Város Napja integrálásával, mert augusztus 20 után korai a 29-i újabb ünnep. Városi rendezvény legyen a Szekszárdi Szüreti Napok és a városi advent, és javasolták, hogy külső vállalkozó bevonásával legyen Márton nap, valamint a Béla király téren örömünnep Szilveszterkor.

A testület zárt ülésen tárgyalt két névhasználati kérelmet, s jóváhagyta, hogy egy cég és egy üzletház nevében szerepeljen Szekszárd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában