Alig volt vásárló

2024.01.24. 15:44

Lassan tér magához a szekszárdi piac

Alig volt vásárló január 24-én, szerdán a piacon. Az eladók szomorúan konstatálták, hogy nagyon nehezen tér magához a forgalom. Nem tudni mi ennek az oka, de sajnos a megyeszékhelyen egyre inkább jellemző – kivétel a nagyobb ünnepek előtt –, hogy nincs nagy forgalom. Emiatt aztán egyre kevesebb eladó, kistermelő választja Szekszárdot – helyette inkább Paksra, Bonyhádra vagy Bajára mennek árulni – ezt követően pedig a helyiek panaszkodnak, hogy szűk a kínálat.

Mauthner Ilona

Árus ugyan akadt, de vásárló alig volt.

Fotó: Mártonfai Dénes

Olyan ez mint a dominó, mondta az egyik méhész, aki minden piaci napon kipakolja a termékeit. Pedig a piac helyzete kiváltságos, hiszen a városközpontban van.

Szerdán öt füstölt árus, három méhész és néhány kereskedő, egy-egy kistermelő kínálta az áruját. Volt sütőtök, káposzta, krumpli, alma, hagyma, zöldségfélék, drágább termékek is, így karfiol, brokkoli, paradicsom és kápia paprika.

Fotó: Mártonfai Dénes

A füstölt árusoknál volt több érdeklődő, hiszen a sonkának, hurkának, kolbásznak, töpörtyűnek van most a szezonja. Ez utóbbit negyedkilós zacskóban árulták mindegyik helyen és 1250 forintot kértek érte. A füstölt klasszikus sonka kilója olcsóbb volt, azért 4800 forintot kértek. Egy-egy vékony szeletet többen is vásároltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában