Tetten érték

2024.01.24. 16:46

Nem a falopás az egyetlen bűne a többszörösen visszaeső fiatalnak

Falopással vádol az ügyészség egy 23 éves férfit, ám nem csak ez írható a számlájára. Többszörösen büntetett előéletű, és ezt a bűncselekményt korábbi feltételes szabadságra bocsátása tartama alatt követte el.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Fotó: Tóth Imre

Fatolvajjal szemben emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség. Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a 23 éves vádlott tavaly október 11-én este a sértett tulajdonában lévő, erdő művelési ágban nyilvántartott ingatlanról kézi fűrésszel kivágott két darab tíz centiméter átmérőjű, körülbelül öt méter magas nyárfát, valamint egy darab hat centiméter átmérőjű, körülbelül négy és fél méter magas akácfát. Ezeket a terület mellett húzódó erdei úton összekészítette, hogy elszállítsa. Két mezőőr azonban tetten érte.

A férfi ellen szabálysértési értékre, erdőben jogellenes fakivágással elkövetett lopás vétsége miatt emeltek vádat. 

A bűncselekménnyel okozott kár 4500 forint, amely megtérült miután a kivágott fát lefoglalták és kiadták a sértettnek.

Többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső

A vádlott többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, ezt a bűncselekményt pedig korábbi feltételes szabadságra bocsátása tartama alatt követte el. Vele szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását, a közügyektől eltiltását, a bűncselekmény elkövetéséhez használt fűrész elkobzását, valamint a korábbi feltételes szabadságra bocsátás megszüntetését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában